PLAYER

GUIA d'USUARI

El Reproductor sens dubte , és la pantalla més important de WIT, el centre de control i emissió.

FUNCIONAMENT DEL REPRODUCTOR: PREFERÈNCIES

A grans trets direm que WIT es basa en un nou sistema d'emissió per zones, més concretament quatre zones, on la primera és la qual té més preferència i la quarta la qual menys. Amb solament donar-li al PLAY, el reproductor s'engega.

AL prémer PLAY el reproductor s'engega.

1

Primer va a la zona de PUBLICITAT i per a veure si deu emetre algun anunci. Si no troba cap va A la HOTZONE.

2

Segundo va A la HOTZONE si troba algun arxiu en aquesta zona ho reprodueix. Si no va A PROGRAMES

3

Tercer va A PROGRAMES, si troba algun arxiu ho reprodueix. Si no hi ha pansa farcit (Si està activat).

4

Cambra si l'opció farcit està seleccionada carregarà

un arxiu mitja a l'atzar.

Com funciona el reproductor és la part més important de WIT, uns minuts de lectura i 1 hora de pràctica és més que suficient per a aprendre'l, no es requereix cap coneixement d'informàtica per al seu ús.

·               Panell digital de control

·               Accessos a menus.

·               Panell d'arxius mitja

·               Hotzone

·               Publicitat

·               Programes

·               Emissió

.               Vumeter compressor

.               Menús

.               Xat

.               Tools control

.               Tele-scroll

.                Info

.               Monitor cue

.               Estació Meteorològica

.               Tecles funcions

.               Colors Skins

PANELL DIGITAL DE CONTROL

En la part superior de la pantalla. aquesta pantalla és sobretot indicativa i informativa.

Podem trobar(superior dreta) l'arxiu mitja que s'està reproduint: títol, autor, temps restant i l'arxiu que està en espera.

Fx´s plantilla seleccionada(superior esquerra), aquesta plantilla consta de 10 efectes especials que es reprodueixen prement des de la tecla F1 a la F10. Per a seleccionar una plantilla cal anar al panell d'arxius mitja-Fx i seleccionar FXS.

Canviar amb efecte: està opció es troba sota els fxs, significa que quan es produeix un canvi de cançó a cançó, perquè aquest va canviar sigui més espectacular i creatiu durant l'inici del mateix es reproduirà automaticamente un fx, en cada canvi uneixo començant pel primer, després el primer i així consecutivament.

Manual- automàtic :(a la dreta)es refereix al funcionament del reproductor, si està en automàtic els canvis es realitzen de forma que quan acaba una cançó es reprodueix l'altra automaticamente. Si l'opció manual és la seleccionada significa que després de cada cançó cal prémer PLAY perquè es reprodueixi la qual està en espera, és a dir després de cada cançó es para. L'opció per defecte és automàtica.

Farciment : Wit quan està en forma automàtica reprodueix una cançó i a l'acabar reprodueix la qual està en espera, si no hi ha cap en espera es para Si tenim l'opció farcit activada, no es pararà si no que elegirá una a l'atzar i la posarà en espera per a reproduir, de forma que mai es pararà.

x Cançons x Caretas: Opció relacionada amb l'anterior farciment, significa com funcionarà el sistema aleatori de selecció per al farciment, cada quantes cançons cal posar un nombre determinat de caretas, si volem que posi tres cançons i després dues caretas i així successivament, posarem: 3 cançons 2 caretas.

PRIMER DEVEM SELECCIONAR LES CARETAS que es posaran en el farciment en en wità playeràschedulingàcaretas farcit

Micròfon: AL prémer el micròfon s'obre el canal del mesclador i baixa el volum segons els valors que tinguemen   les següents opcions:

Speak : volum del micròfon

Music : volum de la música quan el micròfon està obert

Acte: si seleccionem aquesta opció quan comencem a parlar el nivell de música baixarà       automaticamente. És un acte fader. Requereix que el compressor de so estigui actiu.

La línia del micròfon es configura en wità playeràconfiguracionsà configuració generalà veuàaneu micro

Telèfon : Serveix per a passar el so de les cridades en directe. Deurem configurar el mòdem , dient-li com és el com que usa en wità playeràconfiguracionsà configuració generalà telèfon , també aquí mateix podrem configurar el nivell que deu baixar la música condeixo tinguem el telèfon actiu.

NOTA: El farciment no influeix sobre la publicitat programada programes a emetre , és a dir si tenim un anunci per a les 15.30 hrs i el programa funciona en manera farcida quan arribi a aquesta hora s'emetrà l'anunci i després continuarà amb el farciment. El mateix si arriba l'hora d'emetre un programa, ho emetrà i a l'acabar continuarà amb el farciment.

Activa textvoice : Aquesta opció activa la manera de presentació amb veus artificials. Si quan hem creat el programa hem  escrit text en la zona help de cada cançó està serà convertida en veu. Recordar que si al crear el programa li hem donat l'opció d'activa textvoice, automaticamente al carregar-lo l'opció s'activarà i a l'acabar aquest programa es desactivarà.

Play : Inicia la reproducció, o la continua si s'havia premut pausa. Si no hi ha gens seleccionat però la manera farcida està seleccionat, s'iniciarà amb una cançó a l'atzar.

Pausa: Es deté la reproducció.

Stop: Es para la reproducció.

Reculada : Torna a començar la cançó o arxiu des del principi.

Avanç : Pansa a la següent cançó o arxiu. Si estem reproduint una cançó i tenim altra en espera, es pararà la primera i s'iniciarà la qual està en espera.

Filter: filtra els llistats de cançons i caretas

INFORMACION GRUPS CANÇONS

Premi els dibuixos en forma de fulla i disposarà de tota la informació de la cançó, grup o artista

PANELL D'ARXIUS MITJA

La funció d'aquest panell és clara i concisa: és on se seleccionen els arxius perquè es carreguin en la HOTZONE del reproductor, arxius que seran emesos proximamente.

Dintre d'aquest panell d'arxius mitja trobem vuit apartats

Botons comuns a tots:

FLETXA de la dreta carrega l'arxiu seleccionat en la hotzone.

LLANTERNA serveix per a buscar arxius pel nom així com anem escrivint apareixen els arxius que coincideixin.

REF si escrivim el nombre de la cançó o altre arxiu mitja i premem la   fletxa del costat, és                                      immediatament carregada en la hotzone.

AFEGEIX determina si al carregar un arxiu en la hotzone s'afegirà al final de la llista o es                                      inserirà entre dos arxius.

Cançons

Aquí seleccionem la cançó que desitgem per a carregar en la HOTZONE.

Podem buscar per lletres.

Preescucharlas ( CUE).

Ordenar-les per títol o intèrpret.

Disposem també d'una pantalla d'informació amb els estils, data d'alta, album, durada.

Ens diu la DATA i HORA de l'última vegada que va ser emesa la cançó, apareix en el recuadro superior dreta.

Caretas

Aquí seleccionem les caretas que desitgem per a carregar en la HOTZONE.

Podem buscar per lletres.

Preescucharlas ( CUE).

Disposem també d'una pantalla d'informació amb els estils, data d'alta, durada.

Publicitat

Aquí seleccionem els anuncis publicitaris que desitgem per a carregar en la HOTZONE.

Podem buscar per lletres.

Preescucharlas ( CUE).

Disposem també d'una pantalla d'informació amb data alta, durada.

Fx

Aquí seleccionem els Fx que desitgem per a carregar en la HOTZONE.

Podem buscar per lletres.

Preescucharlas ( CUE).

Disposem també d'una pantalla d'informació amb data alta, durada

Des d'Aquí també es carreguen les plantilles de Fx´s , del player

Que són 10 efectes que es disparen amb les tecles F1…F10

Varis

Aquí seleccionem els varis que desitgem per a carregar en la HOTZONE.

Podem buscar per lletres.

Preescucharlas ( CUE).

Disposem també d'una pantalla d'informació amb data alta, durada.

Programes

En aquest apartat seleccionem un programa de la llista i és carregat en la" zona programa", al carregar-se si hagués arxius en la hotzone, són eliminats.

Help

En aquest apartat és on apareixen les anotacions, guió o text del programa.

Recordem que podem escriure el que anem a dir nosaltres, el que diran les veus  artificials o anotacions, al crear un programa. A cada arxiu multimèdia li correspondrà un espai help i així com es vagi reproduint el programa, el Help anirà canviant.

El text del HELP és el qual apareix en el Tele- Scroll

Veu

Aquest apartat ens serveix per a escriure qualsevol paraula o frases perquè de forma instantània al prémer el botó de textvoice Play, sigui llegida per les veus artificials.

Disposem de l'opció per a seleccionar la veu artificial que desitgem.

PRESENT INTRO/OUTRO

Aquí és on vam seleccionar  la veu de les presentacions de les cançons que tenim gravades pels nostres propis locutors. Es graven en wità playeràpresentacions veuàcançons arxius mitja

Estils

Aquí és on vam seleccionar els filtres perquè les recerques i els arxius mitja siguin més ràpides.

Podem aplicar filtres a cançons, caretas i varis.

I podem filtrar per estils, gènere, data d'alta, any.

Connexions

Aquí podem carregar una connexió d'internet sataux de forma manual i també començar i acabar una pausa remota, perquè les emissores locals puguin emetre la seva publicitat.

Play 1 : inicia una pausa perquè les altres emissores emetin la seva publicitat

Stop 1 : per a la pausa remota

Play 2 : carrega una connexió d'internet / sat / aux

Stop 2 : per a la connexió actual.

Record  WEEK  timer

Aquí disposem de la informació dels enregistraments que tenim programades per al dia.

Week : Podem programar enregistraments setmanalment indicant l'hora d'inici i de fi.

Rec     :  obre record manager

Acm format : és el format de compressió que s'utilitzarà per als enregistraments.

Rapid Player

És un reproductor d'arxius instantanis i RECARGABLE des del mateix player.

També podem fer plantilles de rapids, per a tenir els rapids ja preparats.

Witàplayeràrapidsàmanteniment

play blau :  reprodueix

play gris : deixa el rapid en espera i es reproduirà quan acabi el qual s'està reproduint.

H : carrega el rapid en la hotzone del player

N : carrega el rapid en el next del player

Goma esborrar : esborra el rapid

Fletxa blava : carrega l'arxiu mitja que tenim assenyalat en els arxius mitja del player.

Quadre blanc : ens carrega un rapid buit

Roda : canvia de títol a intèrpret i viceversa.

HOTZONE

En la hotzone és on es carreguen els arxius que carreguem perquè siguin proximamente  reproduïts.

PUBLICITAT

En aquesta zona podem veure la publicitat programa, dia hora i anunciant, a l'arribar a aquesta hora i dia el programes automaticamente l'emet.

Podem elegir la forma de com es va a interrompre l'emissió per a emetre la publicitat:

Exacte : Talla la reproducció i reprodueix immediatament l'anunci.

Prop: Espera que acabi l'arxiu que s'està reproduint i a continuació emet la publicitat. Substitueix l'arxiu que està en "NEXT". ( RECOMANAT )

Standard: Carrega l'anunci quan es trobi lliure el " NEXT", no curta ni substitueix l'arxiu que es troba en "NEXT"

Aquestes opcions es troben en wità configuracionsà configuració generalà publicitat

PROGRAMA

AL carregar un programa en el panell d'arxius mitja, apareixerà en aquesta zona.

EMISION

En aquesta zona trobem la llista dels programes que es van a emetre automaticamente ordenats per data i hora. Per a programar un programa perquè sigui emès a una hora i dia determinat devem :

1.   Crear un programa   wità playerà programesà manteniment

2.   Anar a wità schedulingà programador d'emissions   per a indicar el dia i hora d'emissió.

VUMETER COMPRESSOR

Wit incorpora un vumeter real de la sortida de la targeta d'àudio , que ens indica la suma de tots volums de la targeta d'àudio, el que ens permet un total control del volum.

Acte Nomalizer Compress :  Aquesta opció ens activa el compressor que ens corregirà a temps real les diferències de volum entre la música que estem reproduint, si ha estat gravat massa alt ho baixarà, i si està massa sota ho pujarà perquè emetem un nivell constant de so. Els paràmetres del compressor els trobem en :

wità configuracionsà configuració generalà compressor

Devem tenir en compte que el compressor consumeix recursos de l'ordinador, per tant deus configurar-lo segons la capacitat dels nostres equips.

MENUS

Televisor               :  activa el tele- scroll per a la lectura de textos i guions

Llibreta                   :  llibreta per a anotacions

Email                       :  obre la pantalla d'enviaments de email

Navegador             :  ens obre un navegador web

News player          :  obre el reproductor de notícies

News seeker        :  obre el cercador de notícies perquè puguem carregar-les en la hotzone

Rapids                    :  ens obre el reproductor de rapids

XAT / xarxa

Ens serveix per a comunicar-nos entre qualsevol Pc de la xarxa, si no tenim el Player obert, es comunica a través del Monitor Studio.

Afecta als Pc´s en xarxa de la mateixa ràdio.

TOOLS CONTROL

Acte :     emet la publicitat automaticamente, interromp l'emissió segons els paràmetre definits en :

wità configuracionsà configuració generalà publicitat

pot  ser  : prop, exacte, standard

Play :        càrrega i emet el següent  bloc publicitari, de forma manual.

A      :       informes sobre la publicitat pendent d'emetre, ordinador per hores i per empreses.

>>   :        carrega l'anunci en la hotzone

Goma esborrar : elimina l'anunci seleccionat de la llesta

Activar textvoice : Activa les veus de MsAgent que llegiran el text escrit en el info help de l'arxiu.

A :            Informe sobre el programa

Fulla :      obre la pantalla del info de l'arxiu

Monitor cue :       per a fer la preescucha de l'arxiu

Goma esborrar 1 : elimina tots els arxius del programa

àà :       carrega l'arxiu en la hotzone i elimina del hotzone tots els anteriors

>>   :        carrega l'arxiu en la hotzone

Goma esborrar 2 : elimina arxiu seleccionat de la llesta

Monitor cue :       per a fer la preescucha de l'arxiu

àà :       carrega l'arxiu en la hotzone i elimina del hotzone tots els anteriors

>>   :        carrega l'arxiu en la hotzone

Goma esborrar : elimina arxiu seleccionat de la llesta

Fulla :      obre la pantalla del info de l'arxiu

Publicitat Blocs : inserir caretas

Podem dir-li a Wit que quan vagi a posar un bloc publicitari posi:

Abans de començar una careta

A l'acabar altra careta

Una careta cada un nombre determinat d'anuncis

Seleccionar que tipus de caretas deu usar.

REPLAY

La funció replay, torna a reproduir l'arxiu des del principi.

Aquí podem seleccionar com vam desitjar que es realitzi aquesta volta al principi.

Replay mix : realitzant una barreja

Replay cut : un cort immediat

Fx : que dispari un fx, a l'iniciar de nou l'arxiu, devem seleccionar l'efecte que desitgem.

TELE - SCROLL

El Tele-scroll serveix per a lliscar textos perquè el locutor pugui llegir-los.

Podem:

Regular la velocitat

Que vagi cap amunt o cap avall

Que es pari en cada pàgina

Que es repeteixi loop

Avanç i reculada ràpida

Per defecte el play i el stop es controla des de la barra espaciadora.

El Tele–scroll llisca els textos del Help de les cançons o d'un programa, també podem carregar textos manualment i independents.

Quan vam treballar en xarxa i amb estudi de locució, aquesta funció s'activa des de l'Estudi monitor, i tot és sincronitzat automaticamente pel player, en els terminals.  Pel que els nostres locutors en l'estudi de locució disposaran de tota la informació de temps de les cançons, i se'ls activarà el tele-scroll automaticamente.

INFO

AL seleccionar  qualsevol botó info del player ens duu a aquesta pantalla, que ens dóna informació sobre la cançó i el grup.

Aquesta informació es crea i es manté en witàplayeràinfo

MONITOR CUE

El monitor cue ens permet fer preescuchas dels arxius mitja en una targeta d'àudio distinta a la qual es usa per a reproduir el so de l'aire.

La targeta de so del monitor es configura en witàconfiguracionsàconfiguració generalààudio devices

Quan fem preescuchas d'arxius que estan en la hotzone i en el next , podrem també variar el moment d'inici o final , per a adaptar-lo a les nostres necessitats.

El monitor admet tot tipus d'arxius mitja, fins i tot video, divx, vcd, mpg, etc. Tots els formats compatibles amb WMP9

. ESTACION METEREOLOGICA

És el visor que indica la temperatura i dóna accés a la informació meteorològica de la teva ciutat.

Per a activar-lo deus anar a:

witàconfiguracionsàconfiguració generalàmeteorologia

S'actualitza cada 30 minuts

Requereix connexió d'internet activa.

Si premem sobre aquesta pantalla accedirem c altra pantalla amb tots els detalls sobre la previsió del temps.

TECLES FUNCIONS

Són les tecles que controlen les funcions del player des del teclat.

Podem relacionar les tecles amb les funcions en :

witàconfiguracionsàconfiguració generalàkeys

COLORS PLAYER i SKINS

Són els colors del player aquests poden modificar-se en:

witàconfiguracionsàconfiguració generalàcolors

Els skins són els fons del player, cada vegada que premem skins, va canviant.